Kötelező Tervezői és Kivitelezői felelősségbiztosítás

Kötelező Tervezői és Kivitelezői felelősségbiztosítás

Gondolkodjon előre, döntsön felelősen, és kösse meg idejében felelősségbiztosítását! 

Egy építkezés számos buktatót rejthet magában, amire építészként, tervezőként vagy éppen kivitelezőként érdemes jó előre felkészülnie. Előfordulhat, hogy a tervezés során hiba csúszik a számításba, emiatt kár keletkezik az épületben, vagy éppen a munkálatok során sérül meg valaki. Kötelező felelősségbiztosítás ajánlataink többek között ilyen esetekben nyújtanak megbízható segítséget.

Mik az előnyei ha a GPC-vel közösen keresi meg a legjobb megoldást?

  • Az Ön igényei szerint széles körű fedezetet keresünk az építési és kivitelezési tevékenység során előforduló felelősségbiztosítási károkra
  • Felelősségbiztosítási ajánlataink megfelelnek a kötelező felelősségbiztosítás megkötését előíró jogi szabályozásnak.
  • Akár egy szerződésben megkötheti a tervezői és a kivitelezői felelősségbiztosítást is!
  • Igény esetén fedezetet tudunk ajánlani arra az esetre is, amikor a biztosítottunk által készített terveket nem saját maga művezeti, hanem az által igénybevett alvállalkozó tervező.
  • Széles kínálatunkból projektre és határozatlan időre szóló felelősségbiztosítást is választhat
  • Igény esetén teljes körű szakmai felelősségbiztosítást is kínálunk, amellyel nem csak az egyszerű bejelentéshez kötött tevékenységét biztosíthatja.

Kinek ajánljuk elsősorban?
Építészeknek vagy más szakági tervezőknek, illetve olyan kivitelezőknek, akik egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenységet végeznek.

Mikor kötelező megkötni?
Az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység esetében a következőkre kötelező felelősségbiztosítást kötni:
– Az olyan károkra, amelyek az építész vagy más szakági tervező által vállalt tervezési és tervezői művezetői tevékenység során keletkeznek.
– Az olyan károkra, amelyek a fővállalkozói kivitelező által vállalt építőipari kivitelezési tevékenység során keletkeznek.
A felelősségbiztosítási kötelezettségét teljesítheti projektenként vagy keretjelleggel, határozatlan idejű szerződés formájában is. A tervezőnek legkésőbb a tervezési szerződés megkötésekor rendelkeznie kell felelősségbiztosítással, és a szerződésnek fenn kell állnia az elektronikus építési főnapló megnyitását követő 2 évig. A fővállalkozó kivitelezőnek legkésőbb a munkaterület átadásakor rendelkeznie kell felelősségbiztosítással, és a szerződésnek fenn kell állnia legalább a lakóépület teljes műszaki átadás-átvételének lezárásáig.

Mire terjed ki a biztosítás?
Az olyan személyi sérüléses és dologi károkra, amelyeket ügyfelünk okoz, és amelyekért kártérítési felelősséggel tartozik.
A biztosítási védelem kiterjed a biztosítottunknak az alvállalkozói, megbízottai által okozott károkra is.

Ajánlataink 3 éves utófedezetet is tartalmaznak, azaz azokra a károkra is fedezetet nyújtanak, amelyeket a biztosítottunk a szerződés hatálya alatt okozott, de legkésőbb a biztosítás megszűnését követő 3 éven belül jelentenek be az adott biztosító társaságnál.

Kötelezettségmentes ajánlatkérés  Érdeklődöm a kötelező felelősségbiztosítások iránt, visszahívást kérek!